KERSTIN FLORIAN - Produktfakta, Naturligt, Ingredienser, Økologisk, Økologisk hudpleje, Vand, Konserveringsmiddel, Farve , Parfume, Blødgørere, Formuleringer

Produktfakta


 

Naturligt

Hvad betyder naturligt for os?

Fordelene ved den helsebringende virkning, som naturen giver, er selve kernen i Kerstin Florians produkter. En sammensætning af naturlige og aktive planter med cosmeceutial-ingredienser leverer den bedste daglige hudpleje. En oplevelse med øjeblikkelige og langsigtede resultater. Vi formulerer vores produkter med største respekt for kvalitet og ægthed, samtidigt med at produkterne skal være både sikre og effektive at bruge. De europæisk inspirerede produktlinjer baseres på en række bæredygtige og naturlige kilder med formuleringer, som har et højt indhold af alger, mineralvand, ler, urteekstrakter, økologiske olier, antioxidanter og essentielle vitaminer og mineraler. For at opnå maksimal sikkerhed, renhed og effekt forædles Kerstin Florians produkter ved hjælp af videnskab og det bedste naturen har at give, og ingrediensernes naturlige egenskaber opretholdes ved hjælp af forskning kombineret med avanceret teknologi og avancerede metoder.


Ingredienser

Hvordan finder og udvælger vi vores ingredienser? Er der forskel på kvaliteten, og hvordan kan vi sikre, at de ingredienser, vi vælger, bevarer en høj kvalitet? Hvad menes der med, at en ingrediens er økologisk? Hvad mener vi, når vi anvender vildtvoksende planter?

Vi har over lang tid opbygget et gensidigt og godt samarbejde med respekterede eksperter og leverandører over hele verden, som vi har tillid til. De benytter kun ingredienser af den bedste kvalitet, som er sikre, sunde og effektive, så kunderne opnår de resultater, de ønsker i deres hudpleje. I bund og grund betyder økologisk ganske enkelt, at det er naturligt og udvundet fra planter – med andre ord ikke syntetisk fremstillet eller på anden måde ændret på unaturlig vis. Ifølge USDA (USA's landbrugsministerium) betyder økologisk, at noget er produceret uden brug af syntetiske konserveringsmidler, petrokemikalier, stråling eller sprøjtning.

Med vildtvoksende menes en plante, som er høstet, efter den har vokset frit og naturligt – i modsætning til planter, som er masseproduceret eller dyrket. Det indebærer også, at vildtvoksende planter nogle gange kan være vanskelige at få fat i, fordi høsten kan blive påvirket af klima eller andre miljøfaktorer som fx tørke eller storm.

Der kan være temmelig store forskelle i kvalitet, holdbarhed, tilgængelighed og virkning på ingredienser af samme navn. Vores lange erfaring med sikre leverandører, som vi har tillid til, er derfor en meget værdifuld faktor for, at vi har kunnet holde en regelmæssig høj kvalitet på Kerstin Florians produkter.


Økologisk

Hvad er et økologisk produkt? Hvilke instanser regulerer dette marked? Hvilke kriterier skal være opfyldt, for at et produkt kan kaldes økologisk? Hvilke produkter i Kerstin Florians sortiment er økologiske? Kommer der flere økologiske produkter?

I USA er det USDA (USA's landbrugsministerium), som definerer og har ansvaret for markedet for økologiske produkter. Deres definition af et økologisk produkt er, at det er produceret uden brug af syntetiske konserveringsmidler, petrokemikalier, ioniserende stråling eller bekæmpelsesmidler.

USDA har udarbejdet tre klassificeringer for termen økologisk.

100 % økologisk – her skal produkterne indeholde helt økologisk producerede ingredienser.

Økologisk – her skal produktet indeholde mindst 95 % økologisk producerede ingredienser.

Fremstillet med økologiske ingredienser – her skal produktet indeholde mindst 70 % økologisk producerede ingredienser.

I USA har FDA – levneds- og lægemiddelstyrelsen – ansvar for mærkning med påstande, dvs. de fører kontrol med det, som produkter påstås at kunne gøre, produktsikkerhed for kosmetik samt fører tilsyn med produkter, som mærkes som økologiske.

Kerstin Florian har i dag 8 produkter, 3 ansigtsolier og 5 kropsolier, som i henhold til USDA er 98 % økologisk certificeret. Vi er meget stolte over at kunne meddele, at alle nye produkter, som lanceres, og det meste af vores nuværende sortiment, opnår målet om at bestå af 85 % økologiske ingredienser. Vi har en vision i virksomheden om, at vi forpligter os til at arbejde for sundhed, bæredygtighed, sikkerhed og resultater i alt, vi gør.


Vand

Kan der være forskel på vandet i et produkt? Hvilket vand anvender vi i Kerstin Florians produkter, og hvorfor er det vigtigt?

Vand er essentielt for en sund hud og er derfor en meget vigtig ingrediens i alle hudplejeprodukter. Vandets indhold og renhed kan variere meget fra leverandører til leverandør. For at opretholde vores strenge retningslinjer for produktion bruger vi i Kerstin Florians produkter vand, som er forfinet med omvendt osmose for at fjerne uønskede molekyler, jern og partikler som fx bakterier for kun at beholde fordelagtige elementer og sporstoffer. Derudover indeholder produkter, der er produceret i Schweiz, kun vand fra de schweiziske alper, som er en af verdens reneste og sundeste vandkilder. Det giver os produkter med et vand, som har maksimal renhed og er optimalt sammensat.


Konserveringsmiddel

Hvorfor er dette vigtigt? Er det nødvendigt med konserveringsmiddel i alle produkter? Hvad siger loven? Hvilke konserveringsmidler anvender vi og hvorfor?

Som navnet siger, skal konserveringsmidler konservere eller bevare et produkt og opretholde kvaliteten, som da det var helt nyt – også efter at det har været åbnet eller brugt i en periode. Konserveringsmidler spiller en vigtig rolle for at kunne garantere sikkerhed, kvalitet og resultat for brugeren af produktet. Alle vores formuleringer er grundigt testet flere gange under hele produktionsprocessen, selv efter brug, og da under ringe forhold for at sikre, at de holder kvaliteten og effektiviteten. Den kortest anbefalede grænse for sikker brug er tre år eller mere, hvis ikke andet er tydeligt angivet på mærkningen. For at garantere det højeste niveau af sikkerhed og tilfredse kunder vil vi – i vores arbejde for at bruge naturlige ingredienser, hvor det er muligt – bruge naturlige konserveringsmidler, som forhindrer kontaminering og giver både holdbarhed og maksimal hyldetid. Vi benytter konserveringsmidler mindst muligt, men i den mængde, som er nødvendig for at beskytte produktet og forbrugeren.


Farve

Hvorfor bruger vi farve i produkterne, hvilken type bruger vi og i hvilke produkter?

Alle hudplejeprodukter og de allerfleste kropsprodukter har en formulering, et formål og et udseende, som er så godt, at det ikke er nødvendigt med tilsat farve. Konsistens og aroma samt hele produktets følelse og udseende er en vigtig del af et produkts identitet. I de få kropsprodukter, som er tilsat en lille mængde farve (findes blandt andet i levnedsmidler), er dette nødvendigt for at sikre et udseende og en oplevelse, som garanterer produkternes fordele og formål. Vi vil sandsynligvis ikke tilsætte farve i nye formuleringer fremover.


Parfume

Hvilken type parfume findes som regel i kosmetiske produkter? Hvilke benytter vi os af og hvorfor? Hvad betyder det, når der står parfume på INCI-listen?

Mange kosmetiske produkter og hudplejeprodukter på markedet benytter sig af duftkomponenter, som kan være naturligt eller syntetisk fremstillet. Formålet er at forbedre kundens oplevelse og skjule en eventuelt mindre god duft fra basisformuleringen. Retningslinjerne på INCI-listen siger, at ordet "Parfum" skal bruges både for en tilsætning, som er en blanding af naturligt udvundne dufte og for syntetiske. Helt naturlige dufte er listet som ”Essential oil blend”.
Aromaterapi er en del af spaoplevelsen, som i lang tid har vært forbundet med Kerstin Florians historie. Den forstærker det positive i brugen af produkterne og forhøjer sanseoplevelsen. De fleste af vores produkter er duftsat med naturlige æteriske olier. I nogle tilfælde bruger vi en blanding af naturlige og syntetiske dufte for at sikre stabilitet og den duft, vi tilstræber i et produkt. Når det handler om duft, bestræber vi os på at bruge færrest mulige ingredienser, som kan være allergene, og at de holdes på et niveau, som er acceptabelt for sart hud. En ansvarlig brug af duft indebærer, at Kerstin Florians genkendelige dufte kan gennemsyre vores spabehandlinger over hele verden, så alle kunder får samme oplevelse.


Blødgørere

Blødgørere bruges i et produkt, for at ingredienserne skal kunne blandes med hinanden på en god måde og sørger for en behagelig konsistens. De spreder og fordeler ingredienserne i det færdige produkt på en god måde. Ved valg af blødgørere er det meget vigtigt, at de er stabile og forenelige med ingredienserne i formuleringen. Vi stræber efter at bruge blødgørere, der er udvundet af kokosolie eller andre naturlige råvarer, så vi kan skabe den bedst mulige blanding, som ligger så tæt op ad naturen som muligt.


Formuleringer

Kerstin Florian har altid stræbt efter at skabe produkter, som er effektive og holder en høj kvalitet. Derfor har vi valgt at producere vores formuleringer på nøje udvalgte fabrikker, som holder en høj standard, når det gælder ingredienser og produktion, og som garanterer mindst mulig miljøpåvirkning. Vores filosofi omkring formuleringer styres dels af forbrugernes ønsker, hvilke behov de har, og hvilke krav de stiller til deres hudpleje, og dels af vores passion omkring at finde nye, revolutionerende og banebrydende ingredienser. Vi vil tilbyde formuleringer, som bidrager til en sund hud, og som altid opnår synlige og holdbare resultater.